Firmy: Mlékovky

Rozhovory / 14. 12. 2016 /

Na Slušné firmě máme od pondělí další organizaci: Mlékovky – 100% přírodní, netoxické, k člověku a k přírodě šetrné barvy. Nadchlo mě, že něco takového existuje. Velmi.
Věřím, že svět se změní, když se navzájem podpoříme. A my chceme, Kláru Auerovou, která za Mlékovkami stojí, podpořit. Klára má nyní kampaň na hithitu (ZDE), přes kterou chce získat prostředky na to, aby mohla začít Mlékovky vyrábět u nás. Pokud s tím, co dělá souzníte, prosím, podpořte ji též. Buď příspěvkem na hithitu nebo minimálně sdílením této prosby. Díky!

A abych vysvětlil, proč mě nadchly právě Mlékovky…

Za to, že se dnes věnuji Slušné firmě, “vděčím” na prvním místě tomu, že jsem otrávil své děti. Možná víte… nastěhoval jsem naši rodinu do bytu, kde bylo třikrát více toxického formaldehydu, než kolik povolují české normy. A právě nátěry v tom sehrály svoji roli. (Mimochodem – podle mého soukromého výzkumu je zvýšený karcinogenní formaldehyd v českých interiérech běžným jevem – stačí mít doma lepený nábytek, konvenčně vyráběné oděvy, minimum pokojových květin a úsporně větrat).

Tomu zážitku samozřejmě vděčím nejenom za Slušnou firmu, ale za celkovou výhybku, kterou jsem ve svém životě za poslední léta přehodil. Definitivně už nevěřím tomu, co slyším ze stran anonymních výrobců, nakupuji míň, jinde a jinak. Abychom se vyhnuli průmyslově zpracovaným potravinám a supermarketům, vybudovali jsme si se sousedy vlastní potravinový systém (KPZ-ka). Pochopil jsem, že východiskem z dnešní šlamastyky je lokalizace a budování decentralizovaných komunit. Právě tomu, jsem začal věnovat většinu své energie. Projekt Slušná firma je tohoto snažení součástí.

Jak už jsem psal, za klíčové považuji podporu organizací, které se chovají slušně, tj. šetrně vůči lidem i planetě. Proto tento text a proto moje dnešní prosba (ZDE).

Díky a mějte se hezky!

FacebookLinkedInEmail