Svoboda v práci: Video-seriál & ostatní zdroje k vybudování firmy bez mocenské hierarchie

V tomto blogu chci informovat o tom, že se mi podařilo dokončit video-seriál, který je návodem na to, jak budovat organizace bez hierarchické struktury (video v úvodu je posledním dílem – z celkových 19ti). Chci informovat také o tom, že všechny potřebné zdroje k tomuto tématu naleznete na webu Svobodavpraci.cz.

„Svoboda v práci“ je termín, se kterým jsme do našich končin přišli v roce 2010. Označuje způsob, jak (pře/vy) budovat organizaci na principech svobody a zodpovědnosti, bez mocenské hierarchie (nad/pod) řízenosti a související byrokracie. Jde o to, aby lidi mohli být i při práci lidmi – tj. aby nefungovali jako závislí nevolníci/zaměstnanci, ale spíše jako vzájemně závislí spolu-podnikatelé.

Za sedm let práce se nám podařila řada věcí: Vznikl Peoplecomm jako nakladatelství a naše tři první knihy Svoboda v práci, Podivín a Štěstí doručeno se staly velmi rychle bestsellery, které inspirovaly a dále inspirují stovky, možná spíše ale tisíce českých a slovenských podnikatelů.

Na webu www.svobodavpraci.cz naleznete veškeré zdroje (principy, techniky, video, blogy,..) pro vybudování firmy, ve které pracují lidé (ne lidské zdroje).

Zorganizovali jsme čtyři velké konference pod jménem Svoboda Naživo, které v kombinaci s hromadou práce na sociálních sítích (blog, video, fotky, texty) a také workshopy, konzultacemi ve firmách znamenaly řadu změn v nespočtu českých i slovenských firmách.

„Svobodná firma“ se v Česku etablovala jako termín a mnoho našich firem má nyní lidskou (či lidštější) tvář.

Jak jsem psal v úvodu – celý video-seriál a veškeré zdroje k tématu naleznete na webu Svobodavpraci.cz. Pokud chcete pouze videa, můžete se na ně podívat i na mém osobním blogu: Seriál Svoboda v práci.

Mějte se hezky a svobodě (tj. hlavně zodpovědnosti) zdar!

P.S.: Jako vždy prosba na závěr: Změňme to, jak se u nás podniká – od jednostranné, bezohledné soutěže o to, kdo vydělá nejvíc, k podnikání, které přispívá k lepšímu světu pro většinu. Změna chování začíná změnou myšlení. Každý blog se počítá. Máte-li text, které by mohl k této změně přispět nebo pořádáte-li nějakou sešlost s touto tématikou, napište nám na lenka@slusnafirma.cz. Díky!

FacebookLinkedInEmail